Usein kysyttyä

1. Miten nappuloilla varustettu Rumble Roller eroaa perinteisestä sileästä mallista?
Nappulat saavat hoidon ulottumaan myös niille kehon alueille, johon tasainen rolleri ei pääse. Lisäksi nappulat venyttävät lihaskalvoa hierojan sormien tapaan ja auttavat näin ”trigger pointtien” vapauttamisessa.

2. Sattuuko Rumble rollerin käyttö?
Ensinnäkin kehonhuollon ei pitäisi tuottaa kipua! Niin sanottu ”makean kipeä” on tunne, joka pitäisi olla suurimman osan ajasta kaiken tyyppistä kehonhuoltoa tehdessä välineestä riippumatta. Käyttö on huomattavasti vähemmän kivuliaampaa, mitä ensi näkemältä yleensä luullaan. Myös tavallisen foam rollerin käyttö voi olla aluksi kivuliasta. Omatoimisen kehonhuollon välineiden käyttöön tottuu kuitenkin nopeasti. ”Mitä enemmän se tuntuu, sitä enemmän sitä tarvitsee.”

3. Voinko saada samat hyödyt käyttämällä esim. tennispalloa?
Tennispallo on hyvä ja taloudellinen apuväline, mutta sillä on rajoituksensa. Rumble rollerin nappulat ovat selvästi tennispalloa pienempiä, joten Rumble rollerilla tehty hoito on tarkempaa. Lisäksi Rumble rollerilla on huomattavasti nopeampaa kartoittaa ja etsiä eniten huomiota tarvitsevat kohdat.

4. Käytän muovista PVC-putkea. Miksi vaihtaisin Rumble rolleriin?
PVC-putki on kauttaaltaan kova ja ei mukaudu kehon muotoihin esimerkiksi luiden ja nivelien kohdalla. Samaan aikaan sillä voi olla vaikeaa saada tarpeeksi painetta sitä tarvitseville alueille. Rumble rollerin käyttö on siis turvallisempaa ja tehokkaampaa.

5. Kuluvatko nappulat käytön myötä?
Eivät kulu. Ne säilyttävät muotonsa ja materiaaliominaisuutensa pitkänkin käytön ajan. Nappuloihin voi ilmestyä pieniä ryppyjä, mutta ne eivät vaikuta käyttöön.

6. Miksi Rumble Roller on muita rollereita kalliimpi?
Ensinnäkin Rumble rollerissa on enemmän tekniikkaa ja valmistusvaiheita kuin tavallisessa foam rollerissa. Se on kehitetty ja suunniteltu Yhdysvalloissa, tuote on patentoitu ja varmasti pitkäikäinen.  Rumble Roller on todennäköisesti viimeinen rolleri, jonka sinun tarvitsee ostaa!

7. Kumpi minun pitäisi hankkia? Sininen vai musta?
Suurimmalle osalle sininen eli kovuudeltaan normaali malli on täysin riittävä. Sen nappulat ovat joustavampia ja mukautuvat sen vuoksi kehon eri osien muotoon selvästi paremmin. Mustan Rumble rollerin jäykemmät nappulat antavat puolestaan enemmän ”piikikkään” tunteen. Mustan Rumble rollerin käyttäminen liian aikaisin voi olla aluksi liian kivuliasta, mikä heikentää selvästi kehonhuollon vaikutusta. Jos hoidon aikana ei pysty rentoutumaan, niin elimistö kokee kehonhuollon enemmän stressitekijänä palauttavan ja rentouttavan toiminnan sijaan. Musta malli on kuitenkin paikallaan, jos sinulla on pitkä kokemus omatoimisen kehonhuollon tekemisestä ja/tai tulet käyttämään Rumble rolleria suurimmaksi osaksi suurille lihasryhmille, kuten etu- ja takareisille sekä pakaroille tai tarkoituksena on saada poistettua pitkään ollutta arpikudosta.

8. Kannattaako mustaan Rumble rolleriin siirtyä, kun on käyttänyt sinistä?
Ei välttämättä. Sininen malli on itsessään suhteellisen kiinteä. Kovempaan mustaan malliin siirtyminen ei välttämättä tuo etuja. Jos kuitenkin päätät ostaa molemmat, niin hyvä vaihtoehto on ostaa sininen täysi kokoisena ja musta pienempänä. Tämä on yleinen ja hyvin toimivaksi todettu yhdistelmä, joka mahdollistaa pääosan kehonhuollosta tehtäväksi sinisellä mallilla ja vastaavasti ongelma-alueisiin voi keskittyä pienemmällä mustalla.

Kun käytät Rumble rolleria hetken, niin opit käyttämään sitä paremmin ja saamaan siitä enemmän irti. Esimerkiksi hieman kiertämällä tai kääntämällä vartaloasi voit saada enemmän painetta aikaiseksi ja lisää tehoa käsittelylle.

9. Kannattaako minun ostaa täysi- vai kompaktikokoinen malli?
Täysikokoisella mallilla on huomattavasti enemmän mahdollisuutta liikkua rollerin päällä, helpottaa siirtymistä asennosta toiseen ja mm. molempia jalkoja voi käsitellä yhtä aikaa. Jos käytät Rumble rolleria suurimmaksi osaksi yhdessä paikassa, kuten kotona, niin täysikokoinen malli on suositeltava. Jos puolestaan matkustat paljon tai otata sen usein mukaan kuntosalille, niin kompaktikoko voi olla parempi vaihtoehto.

10. Kannattaako Rumble rolleria käyttää ennen vai jälkeen harjoituksen?
Molemmat vaihtoehdot ovat suositeltavia. Muutama minuutti ennen harjoitusta vapauttaa lihaksia ja avaa liikeratoja. Kuntosalilla Rumble rolleria on hyvä käyttää jopa sarjojen välissä! Harjoituksen jälkeinen Rumble rollerin käyttö edes auttaa rentoutumista ja palautumista.

11. Kuinka paljon omatoimiseen kehonhuoltoon tulisi käyttää aikaa?
Kehonhuollon kestoa on usein parempi mitata tuntemuksilla kuin ajalla. Jos jokin kehon alue tuntuu tarvitsevan enemmän huomiota, niin todennäköisesti se tulee tarpeeseen. Toiset alueet voivat tuntua hyvältä jo heti ensimmäisten rullausten jälkeen. Kuitenkin pari minuuttia per kehonosa tai lihasryhmä on useimmiten riittävä. Säännöllinen käyttö on erityisen tärkeää muistaa, että kehonhuollosta saa kaiken hyödyn irti.

12. Kannattaako rullaus tehdä nopein vai hitain liikkein?
Hidas tempo on lähes aina parempi. Nopea edes takainen liike kiihdyttää hermostoa ja verenkiertoa, mutta se auttaa vain vähän ”jumien” ja ”trigger pointtien” aukeamiseen. Sen vuoksi on suositeltavaa tehdä rullausliikkeet rauhalliseen ja hallittuun tahtiin. Lisäksi toisinaan on hyvä pysähtyä hetkeksi, jos jokin alue tuntuu erityisen aralta. Hiljalleen lihakset antavat myöten ja kipukohta hellittää.

13. Saanko tilausvahvistuksen toimituksen jälkeen?
Kyllä. Maksutapahtuman jälkeen sähköpostiin tulee välittömästi tilausvahvistus, jonka lisäksi saat vuorokauden kuluessa vahvistusviestin, jossa kerrotaan milloin toimitus lähetetään. Jos kumpaan tai toista vahvistusviestiä ei tule, ota yhtettä!

14. Miten pitkä toimitusaika on?
Toimitukset pyritään lähettämään seuraavana arkipäivänä tilauksen tekemisestä. Tuotteet ovat noudettavissa tyypillisesti 1-3 vrk kuluessa tilauksen tekemisen jälkeen.

15. Voiko suuremmasta tilauksesta saada määräalennusta?
Jos etsit omatoimisen kehonhuollon välineitä esimerkiksi pienryhmälle, urheilujoukkueelle tai omalle salille, kysy tarjousta! Jälleenmyynti on myös mahdollista.

16. Entä jos minulla on jotakin muuta kysyttävää?
Lähetä kysymyksesi osoitteeseen info@rumbleroller.fi. Asiaan palataan mahdollisimman nopeasti!